Muškátová dýně - krémová polévka
Potřebné ingredience
1 Muškátová dýně, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 -2 cm čerstvého zázvoru, máslo (Hera), slepičí bujón, ½ kelímku 12% smetany
Postup přípravy
Dýni oloupat, vydlabat a pokrájet na kostičky.
Všechnu zeleninu očistit a pokrájet na kostičky (pokud není k dispozici čerstvá kořenová zelenina, dobře poslouží i mražená).
Na másle osmahnout cibuli + česnek + celer + mrkev + petržel.
Potom přidat dýni a vše krátce orestovat.
Zalít horkou vodou - jen tak, aby bylo vše ponořené + přidat zázvor a rozdrobený bujón.
Vařit do změknutí dýně (cca 10-15 minut)
Potom rozmixovat ponorným mixérem a přidat smetanu.
V případě potřeby dochutit přidáním bujónu nebo soli.
Nejvíce nám chutná s opečenou česnekovou bagetou (francouzskou bagetu shora naříznout, do řezů vtlačit máslo, ochucené česnekem a bylinkami a krátce zapéct v troubě).
Dýni oloupat, vydlabat a pokrájet na kostičky.
Další suroviny.
Všechnu zeleninu očistit a pokrájet na kostičky (pokud není k dispozici čerstvá kořenová zelenina, dobře poslouží i mražená).
Na másle osmahnout cibuli + česnek + celer + mrkev + petržel.
Potom přidat dýni a vše krátce orestovat.
Zalít horkou vodou - jen tak, aby bylo vše ponořené + přidat zázvor a rozdrobený bujón.
Vařit do změknutí dýně (cca 10-15 minut)
Potom rozmixovat ponorným mixérem a přidat smetanu.
V případě potřeby dochutit přidáním bujónu nebo soli.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé